Voeding

Voeding, voedingsproblematiek en eetstoornissen

Wat is eigenlijk de diepere werking van bijvoorbeeld de eiwitten, vetten, koolhydraten en zouten die zich in onze voeding bevinden op ons lichaam en op ons bewustzijn? En wat levert het ons eigenlijk op als we bijvoorbeeld melk, koffie, thee of alcohol nuttigen of aardappelen eten?

In onze tijd is het thema voeding zeer actueel. Er zijn vele visies op wat nu eigenlijk gezonde voeding is en er zijn nog nooit zoveel diëten die gevolgd kunnen worden als in deze tijd. Tegelijkertijd hebben we meer problemen dan ooit op het gebied van eten en voeding: in de westerse wereld neemt het aantal mensen met klachten toe, denk bijvoorbeeld aan obesitas, diabetes en eetstoornissen als boulimia en anorexia.

Het is daarom interessant om meer te weten over de diepere werking van voeding en alles wat daarmee samenhangt. Het gaat dan om de bouwstoffen van onze voeding (zoals o.a. eiwitten en zouten) en hun werking, maar ook om de relatie die onze stofwisseling bijvoorbeeld heeft met ons willen en ons handelen (i.t.t. ons denken en ons voelen). Vanuit deze diepere kijk is het ook boeiend om te weten wat de invloed van bijvoorbeeld het eten van vlees heeft op ons lichaam en bewustzijn.

Tijdens deze bijscholing/cursus worden een aantal interessante aspecten besproken en behandeld die onze huidige problemen rondom voeding in een ander daglicht zetten.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De diepere werking van bepaalde voeding/voedingsstoffen.
  • De voor- en nadelen van een vegetarisch menu.
  • Mogelijke voedings- en eetproblematiek, o.a. zal de ziekte diabetes mellitus worden besproken.
  • De mogelijkheden van psychotherapie bij voedings- en eetproblematiek.

Er zullen meerdere visies aan bod komen en de lesstof wordt gepresenteerd op een toegankelijke manier waar iedereen wat aan heeft. Niet alleen theoretische inzichten zullen worden behandeld, de docente zal ook ervaringen en casussen uit de praktijk bespreken.

Accreditatie:
Deze bijscholing is geaccrediteerd door KTNO (2 ECTS, K11084), LVNT, VBAG, VIV, FAGT en de VNRT (10B punten waarvan 5 AFP).

Duur:
1 lesdag van 9.30 tot 16.30 uur of 2 avonden van 18.45 tot 22.00 uur.

Kosten:
Voor therapeuten: € 135,- (incl. certificaat).
Voor belangstellenden: € 75,- per dag of € 40,- per avond.

Locatie/online volgen:
Nuenen (Praktijk De Aanraking), Veldhoven of een andere locatie (afhankelijk van het aantal en de woonplaats van deelnemers).
Deze bijscholing/cursus is ook online te volgen (via Zoom)!

Inschrijven:
Inschrijven – De Aanraking (praktijkdeaanraking.nl)