Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de behandeling is gericht op de totale mens. De therapie kan lichamelijke klachten verhelpen of verlichten, ontspanning bieden (ook op geestelijk vlak) en in zijn algemeenheid zorgen voor meer vitaliteit en een betere gezondheid.

Reflexzonetherapie kan toegepast worden bij lichamelijke, emotionele of hormonale klachten. Daarnaast werkt deze therapie goed bij stressklachten. Ook bij kinderen kan reflexzonetherapie worden toegepast.
Door middel van speciale massagetechnieken worden drukpunten op met name voeten (soms ook handen) gestimuleerd. Hierdoor wordt invloed uitgeoefend op de rest van het lichaam: op organen, spieren en klieren. Er ontstaat een betere doorbloeding en afvalstoffen verlaten sneller het lichaam. Doordat er in het lichaam een betere (energetische) doorstroming op gang wordt gebracht, kan ook de geest zich beter rijpen. Hierdoor ontstaat tevens meer rust en ontspanning en voelen mensen zich meer in balans.Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor acute en chronische klachten, maar kan ook zeer effectief worden gebruikt als preventieve maatregel om een goede gezondheid te waarborgen of te bevorderen.