Basiscursus voet-reflexologie

Basiscursus voet-reflexologie
Tijdens deze cursus leer je de basis kennen van de voet-reflexologie. Voetreflexologie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Reflexologie verdeelt de voeten in tien zones, die in verbinding staan met tien zones in het lichaam. Zo staan al onze organen, spieren, botten, de bloedcirculatie,  zenuwen, klieren en andere delen van het lichaam in verbinding met deze zones op onze voeten.

Het bewerken van de zones is een natuurlijke therapie, die zorgt voor versterking van het immuunsysteem.  Daarnaast wordt de doorstroming van afvalstoffen en voedingsstoffen in het gerelateerde gebied gestimuleerd, zodat klachten worden verlicht of opgeheven, waarna het lichaam weer zo optimaal mogelijk kan functioneren.

Je krijgt door het volgen van deze cursus globale kennis van de systemen zoals die werken binnen het menselijk lichaam. Je leert speciale basistechnieken en deze kennis wordt aangevuld met de praktijkervaringen van de docente. Daarnaast worden er enkele inzichten in het holistisch denken besproken, gerelateerd aan het systeem dat behandeld wordt.

Planning per lesdag:
Dag 1 : theorie over de achtergrond van voetreflexologie / algemene kennis over reflexologie / het openen en afsluiten van een behandeling / een aantal ontspanningsgrepen / het uitscheidingsstelsel ( nieren en blaas) / het ademhalingsstelsel.
Dag 2 : Beender- en spierstelsel / Zintuigen  / Lymfatisch stelsel.
Dag 3 : Spijsverteringsstelsel en Endocriene stelsel.

Differentiatie:
Er zal tijdens de lessen mogelijkheid zijn tot differentiatie. Voor deelnemers die voor het eerst kennis maken met voetreflexologie, zal een globale behandeling worden aangereikt. Voor deelnemers die al bekend zijn met voetreflexologie, wordt de behandeling preciezer per stelsel. Daarom wordt er gewerkt in groepen van maximaal 12 studenten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De effecten van reflexologie op het functioneren van een mens.
  • De zone-indeling van Dr. William H. Fitzgerald.
  • De plaats van orgaanstelsels op de voet, zoals bijvoorbeeld het uitscheidings-stelsel rondom de nieren en blaas, het ademhalingsstelsel, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel.
  • Hoe reflexgebieden op de voet behandeld kunnen worden bij verschillende klachten.
  • Mogelijke behandelwijzen, diverse ontspannings- en losmaakgrepen, ontspanningstechnieken en de techniek van de “wandelende duim” en “inhaken”.
  • Contra-indicaties.
  • Gerelateerd holistisch denken.

Accreditatie:
Deze cursus is geaccrediteerd door KTNO (6 ECTS, K11809), VBAG en VIV.

Duur:
3 lesdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

Kosten:
€ 200,- (incl. certificaat).

Locatie:
Nuenen (Praktijk De Aanraking), Veldhoven of een andere locatie (afhankelijk van het aantal en de woonplaats van deelnemers).

Inschrijven:
Inschrijven – De Aanraking (praktijkdeaanraking.nl)