Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de behandeling is gericht op de totale mens. De therapie kan lichamelijke klachten verhelpen of verlichten, ontspanning bieden (ook op geestelijk vlak) en in zijn algemeenheid zorgen voor meer vitaliteit en een betere gezondheid.

Momenteel worden er helaas geen nieuwe reflexzonetherapiecliënten in de praktijk aangenomen.

Reflexzonetherapie kan toegepast worden bij lichamelijke en emotionele klachten. Daarnaast werkt deze therapie goed bij stressklachten. Ook bij kinderen kan reflexzonetherapie worden toegepast.
Door middel van speciale massagetechnieken worden drukpunten op met name voeten (soms ook handen) gestimuleerd. Hierdoor wordt invloed uitgeoefend op de rest van het lichaam: op organen, spieren en klieren. Er ontstaat een betere doorbloeding en afvalstoffen verlaten sneller het lichaam. Doordat er in het lichaam een betere (energetische) doorstroming op gang wordt gebracht, kan ook de geest zich beter rijpen. Hierdoor ontstaat tevens meer rust en ontspanning en voelen mensen zich meer in balans. Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor acute en chronische klachten, maar kan ook zeer effectief worden gebruikt als preventieve maatregel om een goede gezondheid te waarborgen of te bevorderen.

Review: “Al jaren komen wij bij Mariëtte. In een sfeervolle ambiance werkt zij op reflexzonepunten van de voeten om zo het gestel te stimuleren om vooral dagelijkse pijntjes op te lossen. De behandeling is altijd erg relaxed en ongedwongen door de vertrouwde sfeer die er heerst. Voor ons gewoon fijn én een welkom rustmoment in ons drukke leven.”

Review: “Een aanrader, echt waar. Ik kom al een jaar of 7 bij Mariëtte in haar reflexzonetherapiepraktijk. Altijd een luisterend oor voor je vragen of bij je behandeling. Kortom, een rustpunt waar je even tijd hebt voor jezelf en je lijf. Gewoon doen dus.”

Review: “Mariëtte is begripvol, werkt vanuit wederzijds vertrouwen, vind niets gek, is betrouwbaar, eerlijk en biedt veiligheid.”