Persoonlijkheids-stoornissen en psychotische stoornissen

Persoonlijkheidsstoornissen en psychotische stoornissen
Wil je meer praktische kennis verwerven in de omgang met cliënten met persoonlijkheidsstoornissen of psychotische stoornissen? Deze bijscholing/cursus geeft je achtergrondkennis over Cluster A, B en C-persoonlijkheidsstoornissen en over schizofrenie en andere psychotische stoornissen (zoals de waanstoornis, de kortdurende psychotische stoornis, de schizofreniforme stoornis en de schizoaffectieve stoornis). De biografische ontwikkelingsfasen van de mens en de invloed van hechting, trauma en de huidige tijdsgeest op onze emotionele ontwikkeling komen ook aan de orde. Je leert zowel reguliere als holistische psychotherapeutische opvattingen kennen die je ook praktisch kunt gebruiken in het contact met cliënten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Paranoïde-, schizoïde- en schizotypische-persoonlijkheidsstoornissen.
  • Borderline-, histrionische-, narcistische- en antisociale-persoonlijkheidsstoornis.
  • Vermijdende-, afhankelijke- en dwangmatige-persoonlijkheidsstoornis.
  • Waanstoornis, psychotische stoornis (kortdurend), schizofrenie en schizofreniforme stoornis en  schizoaffectieve stoornis.
  • De oorzaken, verschillen en meest effectieve therapieën van de bovengenoemde stoornissen.
  • Indeling in DSM-5
  • De biografische ontwikkelingsfasen van de mens. Elke fase duurt 7 jaren en kent zijn eigen kenmerken en vaak ook zijn eigen (levens)problematiek. Deze biografische levensloop is zeer praktisch bruikbaar in de gesprekken met de cliënt
  • Huidige tijdsgeest en de invloed op onze psychische ontwikkeling (bijvoorbeeld invloed van materialisme en social media)
  • Hechting en trauma (wat is een veilige en onveilige hechting én de invloed van hechten en onthechten gedurende het leven).

Accreditatie:
Deze bijscholing is geaccrediteerd door KTNO (2,5 ECTS, K11801), VIV, VBAG, VNRT (10B punten), NVST, en FAGT.

Duur:
1 lesdag van 9.30 tot 16.30 uur of 2 avonden van 18.45 tot 22.00 uur. Indien er nog sprake is van een avondklok tijdelijk van 18.45 tot 20.45 uur!

Kosten:
Voor therapeuten: € 145,- (incl. certificaat).
Voor belangstellenden: € 70,- per dag of € 35,- per avond.

Locatie/online volgen:
Nuenen (Praktijk De Aanraking), Veldhoven of een andere locatie (afhankelijk van het aantal en de woonplaats van deelnemers).
Deze bijscholing/cursus is ook online te volgen (via Zoom)!

Inschrijven:
Inschrijven – De Aanraking (praktijkdeaanraking.nl)