Opleidingsagenda

Onderstaande bijscholingen/cursussen kunnen meestal ook online worden gevolgd (bij deze scholingen staat een *). Je kunt je wens om iets online te volgen doorgeven bij je inschrijving of met mij contact opnemen. En het is verder ook altijd mogelijk om onderstaande bijscholingen/cursussen op maat af te spreken op samen af te spreken data!

Review: “Mijn waardering voor deze bijscholing is goed! En inhoudelijk uitstekend.”Angst & depressie*

Angst, depressie, stress, PTSS
en burn-out
(ECTS 3)

do 9 mrt (1 dag)

Review: “Ook al is deze bijscholing voor mij als shiatsu-therapeut niet therapie-specifiek, de inhoud lijkt mij waardevol voor iedere therapeut. De antroposofische belichting van de onderwerpen was zeer interessant. De docente weet je aandacht vast te houden, je voelt dat ze erg betrokken en doorleefd vanuit haar passie de lesstof overbrengt.”


Review: Bedankt voor een zeer inspirerende en leerzame dag. Zoals aangegeven begon ik vrij vermoeid en zonder verwachtingen aan de cursus. Wat heb ik er een energie van gekregen alsmede nieuwe inzichten en bouwstenen om mee verder te gaan. Ook een mooie aanvulling op mijn interesse in astrologie. Met een duidelijke reader voor naslag, aandacht voor ontwikkelpunten en input voor zelfreflectie ging ik naar huis.


Review: Vond het heel mooi, ontroerend zelfs. Zowel in het werk, alsook in het leven altijd toepasbaar. Zal deze bijscholing aanbevelen, blij dat ik heb deelgenomen!”Psychologie*

Psychologie, een inleiding (ECTS 4)

do 9 mrt, do 16 mrt en do 23 mrt (3 avonden)

Review: Ik heb veel aan de cursus psychologie gehad, hierdoor ben ik anders naar mensen gaan kijken en ben ik ze ook beter gaan begrijpen. Leerzame opleiding!”


Review: “Ik heb de cursus “Pubers” van Mariëtte gevolgd. Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan door de benadering die Mariëtte gebruikt om je meer over de ontwikkeling en het gedrag van pubers te leren. Een enorme verrijking. Ik vind het jammer dat ik deze cursus niet veel eerder heb gevolgd omdat ik echt heel veel inzicht heb gekregen en wellicht een aantal dingen anders had gedaan in de opvoeding van mijn kinderen. Ik heb nu meer begrip voor hen en weet dat je als ouder maatwerk moet leveren omdat geen enkele puber hetzelfde is. Fijn om veel tips van Mariëtte te krijgen. Daarom raad ik iedereen aan deze cursus te volgen voordat je je eerste kindje krijgt. De basis voor de puberteit wordt namelijk al direct vanaf de geboorte gelegd. Maar ook wanneer je kind gaat puberen of er al middenin is deze cursus aan te bevelen.


Bewust gezond*

Bewustzijn en gezondheid (ECTS 2)

wo 22 mrt (1 dag)


Spiritualiteit*

Psychotherapie en spiritualiteit (ECTS 2)

ma 27 mrt (1 dag)


Reflexzone (basis)

Basiscursus voet-reflexologie
(ECTS 6)

vr 13 jan, vr 20 jan en vr 3 feb (3 dagen)


Gesprek

Gesprekstechnieken en gespreksvoering (ECTS 3,5)

do 30 mrt en do 6 april (2 dagen)

Review: “Mariëtte is professioneel, ging in op mijn behoeftes. Daar waar ik in wil groeien. Top! Ik kijk terug op een waardevolle dag. Nogmaals mijn dank.”


Reflex & Levensfasen

Reflexzone- en massagetherapie
en de biografische levensfasen
(ECTS 4)

do 12 jan en do 26 jan (2 dagen)

Review: “Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze bijscholing. Ik heb me laten verrassen. Ik vond het een hele mooie bijscholing waar ik veel van geleerd heb. De 2 dagen waren een verrijking. De 2 docenten gaven een heel goede uitleg. Ze stonden alle twee voor hun vak. En er was passie hoe ze het overbrachten. Jullie hebben het super gedaan. Chapeau.”


Voetdiagnostiek

Holistische kijk op voeten en tenen (ECTS 2)

wo 8 feb (1 dag)