Opleidingsagenda

Onderstaande bijscholingen/cursussen kunnen vrijwel allemaal ook online worden gevolgd (bij deze scholingen staat een *). Je kunt je wens om iets online te volgen doorgeven bij je inschrijving of met mij contact opnemen. Alles is tevens (op maat) te plannen op samen af te spreken data!

Voeding*

Voeding, voedingsproblematiek
en eetstoornissen
(ECTS 2)

di 6 feb 24, di 5 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)

Review: “Mijn waardering voor deze bijscholing is goed! En inhoudelijk uitstekend.”


Relaties*

Over man-vrouw verschillen, relatie-problemen en scheidingen (ECTS 2)

za 10 feb 24, za 9 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)

Review: “Hoewel ik al verschillende relatie-trainingen heb gevolgd de afgelopen 30 jaar, heb ik tijdens deze cursus/bijscholing grote inzichten verworven. In mijn relatie, nu 25 jaar getrouwd, liep ik rond met gevoelens van onvrede en dat had tot gevolg dat ik ging twijfelen aan onze liefde. Ik heb alle tips van Mariëtte toegepast en vooral het verhaal over de verschillen van breinwerking was een eyeopener. Het kostte even inzet, oefening en volharding, maar dan heb je ook wat bijzonders met elkaar bereikt. Ik ben op een meer pure manier naar mijn levensmaatje gaan kijken en dit heeft geleid tot meer liefde. Zo dankbaar nu!”


Angst & depressie*

Angst, depressie, stress, PTSS
en burn-out
(ECTS 3)

wo 7 feb 24, wo 6 mrt 24 of in overleg (1 dag)

Review: “Ook al is deze bijscholing voor mij als shiatsu-therapeut niet therapie-specifiek, de inhoud lijkt mij waardevol voor iedere therapeut. De antroposofische belichting van de onderwerpen was zeer interessant. De docente weet je aandacht vast te houden, je voelt dat ze erg betrokken en doorleefd vanuit haar passie de lesstof overbrengt.”


Levensfasen*

Biografische levensfasen, de invloed op onze ontwikkeling (ECTS 2)

di 20 feb 24, di 19 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)

Review: Bedankt voor een zeer inspirerende en leerzame dag. Zoals aangegeven begon ik vrij vermoeid en zonder verwachtingen aan de cursus. Wat heb ik er een energie van gekregen alsmede nieuwe inzichten en bouwstenen om mee verder te gaan. Ook een mooie aanvulling op mijn interesse in astrologie. Met een duidelijke reader voor naslag, aandacht voor ontwikkelpunten en input voor zelfreflectie ging ik naar huis.


Pijn*

Pijn, over de functie van pijn
op het bewustzijn
(ECTS 2)

za 3 feb 24, za 2 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)

Review: Vond het heel mooi, ontroerend zelfs. Zowel in het werk, alsook in het leven altijd toepasbaar. Zal deze bijscholing aanbevelen, blij dat ik heb deelgenomen!”


Stoornissen*

Persoonlijkheidsstoornissen en
psychotische stoornissen
(ECTS 2,5)

vr 2 feb 24, vr 1 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)


Psychologie*

Psychologie, een inleiding (ECTS 4)

vanaf do 8 feb 24 (3 do-avonden), vanaf do 7 mrt 24 (3 do-avonden) of data in overleg

Review: Ik heb veel aan de cursus psychologie gehad, hierdoor ben ik anders naar mensen gaan kijken en ben ik ze ook beter gaan begrijpen. Leerzame opleiding!”


Pubers*

Over de ontwikkeling van het puber-brein en de opvoeding van pubers (ECTS 2)

za 10 feb 24, za 9 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)

Review: “Ik heb de cursus “Pubers” van Mariëtte gevolgd. Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan door de benadering die Mariëtte gebruikt om je meer over de ontwikkeling en het gedrag van pubers te leren. Een enorme verrijking. Ik vind het jammer dat ik deze cursus niet veel eerder heb gevolgd omdat ik echt heel veel inzicht heb gekregen en wellicht een aantal dingen anders had gedaan in de opvoeding van mijn kinderen. Ik heb nu meer begrip voor hen en weet dat je als ouder maatwerk moet leveren omdat geen enkele puber hetzelfde is. Fijn om veel tips van Mariëtte te krijgen. Daarom raad ik iedereen aan deze cursus te volgen voordat je je eerste kindje krijgt. De basis voor de puberteit wordt namelijk al direct vanaf de geboorte gelegd. Maar ook wanneer je kind gaat puberen of er al middenin is deze cursus aan te bevelen.


Bewust gezond*

Bewustzijn en gezondheid (ECTS 2)

vr 9 feb 24, vr 8 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)

Review: “Deze dag vloog om en was interessant! Out of the box docente die met veel verbeeldingskracht zorgt dat het geleerde blijft hangen!”


Spiritualiteit*

Psychotherapie en spiritualiteit (ECTS 2)

vr 16 feb 24, vr 15 mrt 24 of een datum in overleg (1 dag)


Reflexzone (basis)

Basiscursus voet-reflexologie
(ECTS 6)

vanaf vr 9 feb 24 (3 vrijdagen), vanaf vr 8 mrt 24 (3 vrijdagen) of data in overleg

Review: “Deze cursus was niet alleen heel leerzaam, maar ook gezellig in de ontspannen sfeer die Liedewij en Mariëtte zo goed kunnen neerzetten. Fijn om de theoretische kennis direct in de praktijk toe te passen door te kunnen oefenen op elkaar. Voor mij is de voet-reflexologie een mooie aanvulling op mijn kennis van de meridianenleer. Inmiddels pas ik het al toe in mijn praktijk en ik merk dat mijn cliënten er baat bij hebben. Erg blij dus met deze kennis!”


Gesprek

Gesprekstechnieken en gespreksvoering (ECTS 3,5)

ma 19 feb 24 & ma 26 feb 24 of ma 18 mrt 24 & ma 25 mrt 24 (2 dagen) of data in overleg

Review: “Mariëtte is professioneel, ging in op mijn behoeftes. Daar waar ik in wil groeien. Top! Ik kijk terug op een waardevolle dag. Nogmaals mijn dank.”


Reflex & Levensfasen

Reflexzone- en massagetherapie
en de biografische levensfasen
(ECTS 4)

wo 21 feb 24 & wo 28 feb 24 of wo 20 mrt 24 & wo 27 mrt 24 (2 dagen) of data in overleg

Review: “Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze bijscholing. Ik heb me laten verrassen. Ik vond het een hele mooie bijscholing waar ik veel van geleerd heb. De 2 dagen waren een verrijking. De 2 docenten gaven een heel goede uitleg. Ze stonden alle twee voor hun vak. En er was passie hoe ze het overbrachten. Jullie hebben het super gedaan. Chapeau.”


Voetdiagnostiek

Holistische kijk op voeten en tenen (ECTS 2)

do 22 feb 24, do 28 mrt 24 of in overleg (1 dag)


Reflex & Voeding

Reflexzone- en massagetherapie
bij voedings- en eetproblematiek

(ECTS 2)

ma 26 feb 24, ma 25 mrt 24 of in overleg (1 dag)