Reflexzonetherapie bij zwangerschap

Reflexzonetherapie is bij zwangerschap uiterst waardevol gebleken. Veel vrouwen ervaren tijdens deze periode verschillende lichamelijke ongemakken waarvoor liever geen medicijnen worden gebruikt omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de baby. De ervaring leert ons dat een groot aantal veel voorkomende klachten met behulp van reflexzonetherapie verminderen of verdwijnen.

Momenteel worden er helaas geen nieuwe reflexzonetherapiecliƫnten in de praktijk aangenomen.

Gedurende de gehele zwangerschap leveren regelmatige behandelingen veel profijt op. Zo kunnen tijdens de eerste maanden bijvoorbeeld misselijkheid en vermoeidheid worden behandeld, terwijl in een later stadium klachten zoals ijzertekort, rugpijn, hoge bloeddruk enz. behandeld kunnen worden. Daarnaast is de weerstand tijdens de zwangerschap wat verzwakt waardoor het langer kan duren voordat bijvoorbeeld een verkoudheid afneemt. Met behulp van reflexzonetherapie wordt de algehele weerstand verhoogd en de doorbloeding in het lichaam geoptimaliseerd, ook naar nieren en blaas. Dit is belangrijk ter voorkoming van een blaasontsteking. De kans daarop is tijdens de zwangerschap vergroot. Ook kan er, wanneer er sprake is van een stuitligging, worden getracht om de baby met reflexologische behandelingen te keren.

Tenslotte kan de weeĆ«nactiviteit bevorderd worden na het breken van de vliezen of na de uitgerekende datum. Gedurende de laatste maand kunnen aan de partner eventueel wat grepen worden geleerd voor pijnbestrijding en/of ontspanning tijdens de bevalling. Als belangrijk effect van de behandeling wordt door vrouwen vaak het gevoel van ‘psychisch sterk’ en ‘weer lekker in je vel zitten’ ervaren.