Bewustzijn en gezondheid

Bewustzijn en gezondheid

Deze cursus/bijscholing is geschikt voor jou als je meer praktische kennis wilt verwerven over de relatie tussen bewustzijn en gezondheid. We gaan er tijdens deze cursus van uit dat wat er in iemands leven en in iemands lichaam gebeurt, een relatie heeft met wat er in het bewustzijn gebeurt. Uit onderzoeken weten we dat psychisch welbevinden een enorme invloed heeft op de lichamelijke gezondheid. Kunnen we dit psychisch welbevinden ook bewuster beïnvloeden of zelfs kiezen?

Wanneer we vanuit een bewust kiezen kunnen reageren op gebeurtenissen in ons leven, zijn we in staat om in balans te blijven en daarmee hebben we ook meer kans om gezond te blijven. Dit is vooral van belang als we in moeilijke of stressvolle situaties belanden en we persoonlijk (tijdens bijvoorbeeld een scheiding of ontslag) of collectief door een crisisperiode gaan (zoals bijvoorbeeld tijdens een pandemie, als in de corona-tijd).

Tijdens deze cursus/bijscholing zullen allerlei aspecten en onderwerpen m.b.t. bewustzijn en gezondheid de revue passeren. Zo zal er o.a. worden ingegaan op uitdagingen in onze huidige tijd, de invloed van de biografische levensfasen op het (emotionele) leven en eventuele ziekten en klachten, de keuzeproblemen waar we mee te maken krijgen (bijvoorbeeld wel of niet kiezen voor antidepressiva) en de mogelijkheden om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren d.m.v. alternatieve therapieën.

De onderwerpen zullen belicht worden vanuit verschillende (psychologische, psychotherapeutische en spirituele) invalshoeken en ook de antroposofische visie (o.a. op karma en ziekte) zal aan bod komen. Ook zullen praktijkervaringen en -casussen aan bod komen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • biografische ontwikkelingsfasen van de mens
  • karma, biografie en ziekte
  • de invloed van digitalisering van de maatschappij
  • de invloed van een crisis en stress
  • gezonde leefwijze, gezonde voeding, vitaminen en gezond denken
  • de werking van oxytocine
  • zelfgenezend vermogen en alternatieve therapieën
  • keuzeproblematiek in de huidige tijd
  • kwantumfysica en de wet van aantrekking.

Accreditatie:
Deze bijscholing is geaccrediteerd door KTNO (2 ECTS, K11825), VBAG en VIV.

Duur:
1 lesdag van 9.30 tot 16.30 uur of 2 avonden van 18.45 tot 22.00 uur.

Kosten:
Voor therapeuten: € 135,- (incl. certificaat).
Voor belangstellenden: € 75,- per dag of € 40,- per avond.

Locatie/online volgen:
Nuenen of Cuijk (Praktijk De Aanraking), Veldhoven of een andere locatie (afhankelijk van het aantal en de woonplaats van deelnemers).
Deze bijscholing/cursus is ook online te volgen (via Zoom)!

Inschrijven:
Inschrijven – De Aanraking (praktijkdeaanraking.nl)