Opleidingsagenda

Hieronder vind je een overzicht van de bijscholingen, cursussen of lezingen die ik kan verzorgen. Ze kunnen (op maat) voor kleine groepen worden verzorgd in Nuenen, op een andere locatie in Nederland of meestal ook online worden gevolgd. Indien je belangstelling hebt om een bijscholing of cursus te volgen, kun je je hier inschrijven. Als je een cursus of lezing op een andere datum of meer op maat zou willen volgen, kun je dat ook kenbaar maken via het contactformulier. Ik neem dan z.s.m. contact met je op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

ONLINE MEEDOEN?
Onderstaande bijscholingen/cursussen kunnen in kleine groepen worden gevolgd met inachtneming van 1,5 meter en meestal kunnen ze ook online worden gevolgd (bij deze scholingen staat een *). Je kunt je wens om iets online te volgen doorgeven bij je inschrijving of met mij contact opnemen.

Deze bijscholingen worden ook regelmatig ingepland
bij Terreel of bij de VNRT.

Voeding*

Voeding, voedingsproblematiek
en eetstoornissen
(ECTS 2)

wo 1 sept (1 ochtend)
wo 22 sept (1 dag)

Review: “Mijn waardering voor deze bijscholing is goed! En inhoudelijk uitstekend.”


Relaties*

Over man-vrouw verschillen, relatie-problemen en scheidingen (ECTS 2)

wo 25 aug (1 ochtend)
vr 15 okt (1 dag)


Angst & depressie*

Angst, depressie, stress, PTSS
en burn-out
(ECTS 3)

di 28 sept (1 dag)

Review: “Ook al is deze bijscholing voor mij als shiatsu-therapeut niet therapie-specifiek, de inhoud lijkt mij waardevol voor iedere therapeut. De antroposofische belichting van de onderwerpen was zeer interessant. De docente weet je aandacht vast te houden, je voelt dat ze erg betrokken en doorleefd vanuit haar passie de lesstof overbrengt.”


Levensfasen*

Biografische levensfasen, de invloed op onze ontwikkeling (ECTS 2)

vr 27 aug (1 middag)
za 16 okt (1 dag)

Review: Bedankt voor een zeer inspirerende en leerzame dag. Zoals aangegeven begon ik vrij vermoeid en zonder verwachtingen aan de cursus. Wat heb ik er een energie van gekregen alsmede nieuwe inzichten en bouwstenen om mee verder te gaan. Ook een mooie aanvulling op mijn interesse in astrologie. Met een duidelijke reader voor naslag, aandacht voor ontwikkelpunten en input voor zelfreflectie ging ik naar huis.


Review: Vond het heel mooi, ontroerend zelfs. Zowel in het werk, alsook in het leven altijd toepasbaar. Zal deze bijscholing aanbevelen, blij dat ik heb deelgenomen!”Psychologie*

Psychologie, een inleiding (ECTS 4)

do 7 okt, do 14 okt en do 21 okt (3 avonden)


Pubers*

Over de ontwikkeling van het puber-brein en de opvoeding van pubers (ECTS 2)

do 26 aug (1 ochtend)
do 23 sept en do 7 okt (2 avonden)

Review: “In maart van dit jaar de cursus “Pubers” van Mariëtte gevolgd. Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan door de benadering die Mariëtte gebruikt om je meer over de ontwikkeling en het gedrag van pubers te leren. Een enorme verrijking. Ik vind het jammer dat ik deze cursus niet veel eerder heb gevolgd omdat ik echt heel veel inzicht heb gekregen en wellicht een aantal dingen anders had gedaan in de opvoeding van mijn kinderen. Ik heb nu meer begrip voor hen en weet dat je als ouder maatwerk moet leveren omdat geen enkele puber hetzelfde is. Fijn om veel tips van Mariëtte te krijgen. Daarom raad ik iedereen aan deze cursus te volgen voordat je je eerste kindje krijgt. De basis voor de puberteit wordt namelijk al direct vanaf de geboorte gelegd. Maar ook wanneer je kind gaat puberen of er al middenin is deze cursus aan te bevelen.


Bewust gezond*

Bewustzijn en gezondheid (ECTS 2)

ma 18 okt (1 dag)


Spiritualiteit*

Psychotherapie en spiritualiteit (ECTS 2)

za 30 okt (1 dag)


Reflexzone (basis)

Basiscursus voet-reflexologie
(ECTS 6)

vr 1 okt, vr 15 okt en vr 29 okt (3 dagen)


Gesprek

Gesprekstechnieken en gespreksvoering (ECTS 3,5)

vr 29 okt en za 6 nov (2 dagen)


Reflex & Levensfasen

Reflexzone- en massagetherapie
en de biografische levensfasen
(ECTS 4)

za 23 okt en za 13 nov (2 dagen)

Review: DIT was nog eens een super leerzame bijscholing. Beide dagen theorie en praktijk heel goed op elkaar afgestemd.. Bedankt Mariëtte (theorie) en Liedewij (praktijk).”


Voetdiagnostiek

Holistische kijk op voeten en tenen (ECTS 2)

di 21 sept (1 dag)