Opleidingsagenda

Hieronder vind je een overzicht van de bijscholingen, cursussen of lezingen die ik kan verzorgen. Ze kunnen (op maat) voor kleine groepen worden verzorgd in Nuenen, op een andere locatie in Nederland of meestal ook online worden gevolgd. Indien je belangstelling hebt om een bijscholing of cursus te volgen, kun je je hier inschrijven. Als je een cursus of lezing op een andere datum of meer op maat zou willen volgen, kun je dat ook kenbaar maken via het contactformulier. Ik neem dan z.s.m. contact met je op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

!! CORONA-RICHTLIJNEN: !!
Onderstaande bijscholingen/cursussen kunnen in kleine groepen worden gevolgd met inachtneming van 1,5 meter, maar de meeste (theoretische) bijscholingen/cursussen kunnen ook online via Zoom worden gevolgd. Je kunt je wens om iets online te volgen doorgeven bij je inschrijving of met mij contact opnemen.

Deze bijscholingen worden ook regelmatig ingepland
bij Terreel of bij de VNRT.

Voeding

Voeding, voedingsproblematiek
en eetstoornissen
(ECTS 2)

wo 1 sept (1 ochtend)
wo 22 sept (1 dag), online is mogelijk


Relaties

Over man-vrouw verschillen, relatie-problemen en scheidingen (ECTS 2)

do 12 aug (1 middag)
wo 25 aug (1 ochtend)
vr 15 okt (1 dag), online is mogelijk


Angst & depressie

Angst, depressie, stress, PTSS
en burn-out
(ECTS 3)

do 17 juni (1 dag)
di 28 sept (1 dag), online is mogelijk

Review: “Ook al is deze bijscholing voor mij als shiatsu-therapeut niet therapie-specifiek, de inhoud lijkt mij waardevol voor iedere therapeut. De antroposofische belichting van de onderwerpen was zeer interessant. De docente weet je aandacht vast te houden, je voelt dat ze erg betrokken en doorleefd vanuit haar passie de lesstof overbrengt.”


Levensfasen

Biografische levensfasen, de invloed op onze ontwikkeling (ECTS 2)

ma 21 jun (1 dag)
za 2 okt (1 dag), online is mogelijk

Review: Bedankt voor een zeer inspirerende en leerzame dag. Zoals aangegeven begon ik vrij vermoeid en zonder verwachtingen aan de cursus. Wat heb ik er een energie van gekregen alsmede nieuwe inzichten en bouwstenen om mee verder te gaan. Ook een mooie aanvulling op mijn interesse in astrologie. Met een duidelijke reader voor naslag, aandacht voor ontwikkelpunten en input voor zelfreflectie ging ik naar huis.


Pijn

Pijn, over de functie van pijn
op het bewustzijn
(ECTS 2)

di 8 jun en di 15 jun (2 avonden)
ma 4 okt (1 dag), online is mogelijk

Review: Vond het heel mooi, ontroerend zelfs. Zowel in het werk, alsook in het leven altijd toepasbaar. Zal deze bijscholing aanbevelen, blij dat ik heb deelgenomen!”


Stoornissen

Persoonlijkheidsstoornissen en
psychotische stoornissen
(ECTS 2,5)

wo 13 okt (1 dag), online is mogelijk


Psychologie

Psychologie, een inleiding (ECTS 4)

do 30 sept, do 7 okt en do 14 okt (3 avonden),
online is mogelijk


Pubers

Over de ontwikkeling van het puber-brein en de opvoeding van pubers (ECTS 2)

vr 23 juli (1 dag), online is mogelijk
do 23 sept en do 7 okt (2 avonden)

Review: “In maart van dit jaar de cursus “Pubers” van Mariëtte gevolgd. Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan door de benadering die Mariëtte gebruikt om je meer over de ontwikkeling en het gedrag van pubers te leren. Een enorme verrijking. Ik vind het jammer dat ik deze cursus niet veel eerder heb gevolgd omdat ik echt heel veel inzicht heb gekregen en wellicht een aantal dingen anders had gedaan in de opvoeding van mijn kinderen. Ik heb nu meer begrip voor hen en weet dat je als ouder maatwerk moet leveren omdat geen enkele puber hetzelfde is. Fijn om veel tips van Mariëtte te krijgen. Daarom raad ik iedereen aan deze cursus te volgen voordat je je eerste kindje krijgt. De basis voor de puberteit wordt namelijk al direct vanaf de geboorte gelegd. Maar ook wanneer je kind gaat puberen of er al middenin is deze cursus aan te bevelen.


Bewust gezond

Bewustzijn en gezondheid (ECTS 2)

do 22 juli (1 dag)
ma 11 okt (1 dag), online is mogelijk


Spiritualiteit

Psychotherapie en spiritualiteit (ECTS 2)

wo 21 jul (1 dag)
za 30 okt (1 dag), online is mogelijk


Reflexzone (basis)

Basiscursus voet-reflexologie
(ECTS 6)

vr 1 okt, vr 15 okt en vr 29 okt (3 dagen)Reflex & Levensfasen

Reflexzone- en massagetherapie
en de biografische levensfasen
(ECTS 4)

za 23 okt en za 6 nov (2 dagen)

Review: DIT was nog eens een super leerzame bijscholing. Beide dagen theorie en praktijk heel goed op elkaar afgestemd.. Bedankt Mariëtte (theorie) en Liedewij (praktijk).”


Voetdiagnostiek

Holistische kijk op voeten en tenen (ECTS 2)

vr 18 juni (1 dag)