Angst, depressie, stress, PTSS en burn-out

Angst, depressie, stress, PTSS en burn-out

Wil je meer praktische kennis verwerven in de omgang met cliënten met angsten, depressie, stress of burn-out? Deze bijscholingsdag (of lezing) geeft je achtergrondkennis over deze onderwerpen. De biografische ontwikkelingsfasen van de mens en de invloed van hechting, trauma en de huidige tijdsgeest op onze emotionele ontwikkeling komen aan de orde. Je leert zowel reguliere als antroposofische psychotherapeutische opvattingen kennen die je ook praktisch kunt gebruiken in het contact met cliënten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • stress, PTSS, burn-out en overspannenheid (verschillen, oorzaken en therapie)
  • angst en depressie (oorzaken en meest effectieve therapieën)
  • indeling in DSM-5
  • de biografische ontwikkelingsfasen van de mens. Elke fase duurt 7 jaren en kent zijn eigen kenmerken en vaak ook zijn eigen (levens)problematiek. Deze biografische levensloop is zeer praktisch bruikbaar in de gesprekken met de cliënt
  • huidige tijdsgeest en de invloed op onze psychische ontwikkeling (bijvoorbeeld invloed van materialisme en social media)
  • hechting en trauma (wat is een veilige en onveilige hechting én de invloed van hechten en onthechten gedurende het leven).

Accreditatie:

Deze bijscholingsdag is geaccrediteerd door KTNO (3 ECTS, K11086), de VNRT (10B punten) en bij de Zonnevlecht Academie is deze dag geaccrediteerd door BATC, KTNO, LVNG en VBAG.

Duur:

1 lesdag van 9.30 tot 16.30 uur

Kosten:

€ 145,- voor therapeuten (incl. certificaat) en € 60,- per dag of € 30,- per dagdeel voor belangstellenden

Locatie:

Nuenen (Praktijk De Aanraking) of Eindhoven (afhankelijk van het aantal deelnemers)