Stress, burn-out, angst en depressie

Stress, burn-out, angst en depressie en de mogelijkheden van psychotherapie

Wil je meer praktische kennis verwerven in de omgang met cliënten met stress of andere psychische problematiek? Deze bijscholingsdag (of lezing) geeft je achtergrondkennis over onderwerpen zoals stress, burn-out, angst en depressie. Maar ook de biografische ontwikkelingsfasen van de mens en de invloed van hechting, trauma en de huidige tijdsgeest op onze emotionele ontwikkeling komen aan de orde. Je leert zowel reguliere als antroposofische psychotherapeutische opvattingen kennen die je ook praktisch kunt gebruiken in het contact met cliënten.

De volgende onderwerpen komen aan bod

  • stress, burn-out en overspannenheid (verschillen, oorzaken en therapie)
  • angst en depressie (oorzaken en meest effectieve therapieën)
  • de biografische ontwikkelingsfasen van de mens. Elke fase duurt 7 jaren en kent zijn eigen kenmerken en vaak ook zijn eigen (levens)problematiek. Deze biografische levensloop is zeer praktisch bruikbaar in de gesprekken met de cliënt
  • huidige tijdsgeest en de invloed op onze psychische ontwikkeling (bijvoorbeeld invloed van materialisme en social media)
  • hechting en trauma (wat is een veilige en onveilige hechting én de invloed van hechten en onthechten gedurende het leven).

Deze dag is geaccrediteerd door de VNRT (10B punten) en bij de Zonnevlecht Academie is deze dag geaccrediteerd door BATC, KTNO, LVNG en VBAG.